AKUSHIPO

Akupunktur • Shiatsu massage • Posturologi

Shiatsu massage

Ordet shiatsu er en sammentrækning af to skrifttegn, som betyder henholdsvis bevidsthed og at samle. En mere populær oversættelse af ordet shiatsu er fingertryk.

TegningShiatsu massage er en gammel japansk massageform, som har sit grundlag i den taoistiske livsvisdom.

Således kan shiatsu massagen kan spores tilbage til omkring år 530 f.v.t., hvor der i Kina udvikledes teknikker, som bestod i et system af selvmassage og stimulering af trykpunkter, der sigtede mod foryngelse og fjernelse af giftstoffer i legemet. Teknikkerne fulgte med udbredelsen af den traditionelle kinesiske lægekunst og bredte sig efterhånden ud over Sydøstasien.

Teknikkerne nåede i det 10. århundrede til Japan, hvor det udviklede sig til en kombination af håndfladehealing, akupressur og massage.
For tre hundrede år siden var det i Japan obligatorisk at læger studerede shiatsu massage som en vej til at opnå fortrolighed med menneskelegemets fysiologi, anatomi, meridianer og trykpunkter.

Den overordnede hensigt med shiatsu massagen er at skabe balance og derved forebygge og afhjælpe sygdom. Massagen kan som akupunkturen og akupressuren afhjælpe et bredt spekter af både kroniske og akutte ubalancer hos såvel børn som voksne.

Shiatsu massage stimulerer, afbalancerer og udrenser kroppen og giver dermed øget vitalitet.

Behandlingen foregår på en madras på gulvet og består af massage, tryk og stræk af meridianbanerne/akupunkturpunkterne. Massagen udføres med fingre, håndled, albuer, hænder og knæ. Der arbejdes blidt og intuitivt og lyttes til kroppens ubalancer undervejs.

Klienten er fuldt påklædt under behandlingen. Behageligt, løstsiddende bomuldstøj anbefales.

 

AKUSHIPO v/Bettina Rømer Rasmussen • Vestergade 29 C, 1. sal • 4600 Køge • Telefon 6171 9698